Društvo Bojevniških Veščin Sežana - Bujinkan Butoku Dojo

Dojo Cho (vodja društva) Dejvi Tavčar

Smo društvo, ki preučuje tradicionalne bojevniške veščine.

Naša veščina uči, kako se efikasno in pravilno braniti od različnih napadov nasprotnika, če nas ta udarja,brca,grabi, drži, nas proba metati ali pa morda daviti. Na mehak način, brez uporabe fizične sile, le s pravilno tehniko in gibanjem se je mogoče upreti in braniti tudi od fizično veliko močnejšega in težjega nasprotnika. Prav zato je veščina zelo primerna tudi za žensko samoobrambo, saj te uporabljajo in izkoriščajo svojo flexsibilnost in druge "trike". Otroci ninje poznajo po ninja želvah mi pa vse te njihove spretnosti tudi dejansko prakticiramo.

Veščina ni, in ne more biti tekmovalnega značaja, saj se pri obrambi uporablja veliko udarcev in pritiskov na vitalne točke (da nasprotnika omehčajo), ter vzvodov, metanj, nasploh takih tehnik, katere se pri športnih veščinah ne uporabljajo.IMG 9615

Člani društva redno obiskujejo tudi seminarje doma in v tujini se tako še dodatno izobražujejo. Društvo tudi vsako leto organizira tradicionalni saminar in izlete, ter klubsko druženje, kamor so povabljeni tudi drugi simpatizerji in buyu prijatelji. Klub združuje člane iz primorske od Nove Gorice, Sežane in Kopra. Včlanijo pa se lahko osebe, ki so stare najmanj 15 let.

Ker v društvu ni tekmovalnosti vlada sproščeno in prijetno vzdušje.